Steun onze werking !

Met de oprichting van het Geschied- en Heemkundig Genootschap Waregemse Verhalen is er terug toekomstperspectief voor de studie en werking rond de lokale geschiedenis in Waregem. We hebben al meerdere vergaderingen gehad en tellen momenteel 15 bestuursleden en een aantal andere losse medewerking (auteurs, correctors, adviseurs,...). We hebben ook al een aantal activiteiten voor het Waregemse publiek gerealiseerd. In september werden we erkend als culturele vereniging door de Waregemse Cultuurraad. 

We kwamen reeds naar buiten met een geleid bezoek op 6 juli aan het stadsarchief en de voorstelling op 13 juli van het boek van voorzitter Willy De Bouvrie over onze wielerkampioenen Paul Haghedooren en Roger Vindevogel. Op vrijdag 8 september organiseerden we een lezing in het Piraten Paviljoen van Be-Part in park Casier over Streuvels en Waregem door Karel Platteau. Op 25 januari volgde een tweede lezing over 'DNA en genealogie' door prof. dr. Maarten Larmuseau en op 25 mei 2024 stelde prof. Johan De Smet de figuur en het werk van Emile Claus voor. We stelden in mei 2024 ook al het boek 'Waregem Wielerstad' voor van voorzitter Willy De Bouvrie en bestuurslid Hendrik Ghistelinck.

U kunt ons ook volgen op de facebookgroep Waregemse Verhalen op https://www.facebook.com/groups/waregemseverhalen (1400 leden) en onze website met 'verhalen' op www.waregemseverhalen.be . Eind 2024 plannen we onze eerste  jaarboek  met een twintigtal historische Waregemse Verhalen. .

Koken kost geld en daarom zouden we een beroep willen doen op u om ons ook financieel op gang te helpen. De sponsor verbindt zich ertoe GHG Waregemse Verhalen te ondersteunen met publiciteit voor een bedrag van minstens € 250,00 per jaar, deze overeenkomst betreft het jaar 2024. Daarvoor krijgt u het statuut van sponsor en bieden we u aan : 

  • Uitnodigen van de sponsor bij elke voordracht van de organisatie;
  • Vermelden van sponsor met logo op publicatie zoals flyers, jaarboeken of themaboeken;
  • Vermelding van logo en link sponsor op de website van Waregemse Verhalen;
  • Versturen van de Waregemse Verhalen Nieuwsbrief naar de sponsor.

Ondersteuning zonder publiciteit als erelid of steunend lid. Het bedrag is vrij en geeft enkel recht op een naamvermelding in de jaarboeken. Vanaf € 100,00 bent U erelid en vanaf € 50,00 steunend lid.

U begrijpt dat de opstart en de werking wel enige financiële ondersteuning kan gebruiken. Mogen we erop rekenen dat u ons initiatief financieel wil ondersteunen, waarvoor hartelijk dank. Ons jaarboek kan er maar komen mits voldoende financiële waarborg! Gelieve uw sponsorbedrag over te maken op de bankrekening BE62 9734 5792 0361 van Waregemse Verhalen.

Indien gewenst kunnen we een afspraak maken om mogelijke opportuniteiten van ons partnerschap te bespreken.